SKETCHBOOK #1 summer

zaterdag, juli 23, 2016


Ik zie al die coole kunstbloggers artikeltjes schrijven en foto's nemen van hun prachtige schetsboeken. Het ziet er altijd zo perfect en mooi uit. Steeds opnieuw hoop ik dat mijn schetsboek diezelfde 'perfecte' vorm zou gaan aannemen. Ik begin steeds vol ideeën en vertrouwen in een nieuwe schetsboek, maar ben nooit volledig tevreden met hoe het eruit komt. Zo heb ik zeker zes halfvolle/ halflege getekende schetsboeken in mijn kast liggen waar ik niet meer in verder wil omdat er een tekening in staat die ik niet goed genoeg vind en mijn hele schetsboek 'verprutst'. Een moment waarop je je schetsboek opzij legt en zegt dat je het niet kan en het je gewoon niet lukt. 

Het punt waar ik nu op wil komen is eigenlijk dat je van ergens moet beginnen. Hoe typisch of cliché dit misschien wel niet mag klinken. Ik weet zeker dat ik niet de enige ben die me vergelijkt met andere en zo onzekerheden creëert. Dit geldt zeker niet alleen voor tekenen, maar kan ook gezegd worden over oneindig veel andere zaken. Wat vooral in het achterhoofd gehouden moet worden is dat velen zowat de beste dingen van zichzelf tonen. Logisch ook toch? Maar dat moet vooral onthouden worden. 

In deze schetsboek heb ik dus mijn best gedaan om er gewoon aan te beginnen. Zonder me iets aan te trekken van een mindere tekening die er tussenstaat. Het hoort er gewoon bij.  (maar natuurlijk als ik erdoor blader, ga ik zeer snel over deze mindere pagina's heen ;) ) Nu ik eraan denk: misschien zou ik eens een artikeltje kunnen maken met de 'mislukte' tekeningen. Kan nog wel interessant worden en zo kan iedereen eens een realistischer beeld zien. 

Ik wil gewoon zeggen dat we niet te hard moeten zijn tegen onszelf en er gewoon volledig voor gaan. Geïnspireerd geraken door anderen, zonder jezelf slecht te voelen dat het je niet lukt maar eerder zin te krijgen om door te zetten en te leren. 

Hopelijk hebben jullie al een geweldige vakantie gehad.
Zonnige groetjes en knuffels

xx

You Might Also Like

22 reacties

 1. Mooie tekeningen! En je hebt ook echt een heel tof geschrift haha

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh wat gaaf, je schetsboekje is ook zo mooi! Leuk ook hoe je vaak iets kleins erbij schrijft :) X

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind ze heel tof! En mooie plaatjes heb je ervan gemaakt :) Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je hebt echt een mooie tekenstijl, luv it!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super leuk om te zien. Mooie tekeningen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dankjewel hiervoor. Dit is onwijs inspirerend. Ik herken mezelf zo erg in wat je schrijft over die halfvolle schetsboekjes waarin je niet meer verder wilt werken omdat 1 mislukte tekening in zit - gewoon echt precies dat dus! Ik ga hier een voorbeeld aan nemen. Je schetsen zijn prachtig! En mislukte tekeningen horen er inderdaad nou eenmaal bij alleen vergeten we dat soms. :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh wat lief wat je hier schrijft. Gewoon blijven tekenen en ervan genieten :)

   Verwijderen
 7. Je tekeningen zijn echt prachtig! Hier kan ik echt heel lang naar kijken, zo inspirerend. O en dit klinkt misschien vreemd maar ik houd van je handschrift ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wauw, wat mooi! Die 'mislukte' tekeningen moet je inderdaad gewoon laten zitten hoor, is juist leuk om achteraf te zien hoe je dan vooruit bent gegaan (: Je hebt echt een leuke tekenstijl!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je hebt helemaal gelijk met wat je hier schrijft over onzekerheden. Maar echt, je tekent heel erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heel fijn om zo al je schetsen te zien, imperfecties maken perfectie.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ja, tonen die "mislukte" dingetjes en niks is mislukt (behalve mijn volledige schetsboek achtige ding, hahaha, serieus als je dat ooit gezien hebt dan zal je wel snappen dat er bij niks officieel mislukt kan zijn, haha).

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Maar dit zijn toch niet je mislukte tekeningen?? Want anders wil ik niet weten wat je 'goede' tekeningen zijn, haha :) Ik ga voor de zoveelste keer nog eens hetzelfde zeggen: ik vind je tekenstijl echt ZO leuk. (waarschijnlijk ga ik het nog duizend keer zeggen)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wauw, jeetje. Ik heb hier geen woorden voor!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ohh wauw, ik hou hier zo van! Je tekeningen hebben zo'n fijn sfeertje en I LUF JOU TEKENSTIJLTJE :)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wauw Wauw Wauw, je tekent zo moooooooooooooooooooooooooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wow wat teken je gaaf zeg! Die mindere tekeningen horen er gewoon bij maar die ik hier zie zijn gewoon zo mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Herkenbaar! Ik las je artikeltje en alles wijst erop dat ik het zelfde probleem heb met bv één mislukte tekening is schetsboek verprutst. Maar deze tekeningen mogen er best wezen!

  BeantwoordenVerwijderen