SKETCHBOOK #2 UPDATE

dinsdag, september 06, 2016

Het is september en het voelt zo raar om niet naar school te moeten. Om met dit vroege schemerlicht 's avonds geen huiswerk te moeten maken, om in de stad rond te wandelen zonder 'jongeren' (wauw wat een vreselijk woord voor in deze zin, haha...) tegen te komen. Misschien moet ik gewoon nog een beetje wennen aan de gedachte dat de middelbare school voor mij afgelopen is, ook al leek het of ik er nog maar net aan aan het wennen was. Maar dit jaar wordt spannend en laten we zeggen: alles begint terug opnieuw. Of: het begint nu maar nog maar pas (zoals velen zeggen)


Nu bijna een maand geleden schreef ik een blogpost over schetsboeken. Die enorme liefde voor schetsboeken en het altijd te goed willen doen. Met als gevolg dat je er nooit niet in durft te beginnen én als je dan toch begint, het opgeeft bij de eerste pagina die mislukt. (hier is het artikeltje moest je het een keertje willen lezen) Dus deze vakantie had ik goede voornemens genomen om gewoon te tekenen. En niets aan te trekken van de mindere tekeningen (we zullen ze zo maar noemen) die erin verschijnen. Ik ga je niet langer laten wachten met hoe het is gelopen: Het was werkelijk zo een opluchtend gevoel om niet langer angst te hebben voor te 'mislukken'. (dit klinkt misschien plots wel heel drastisch of dramatisch) maar dat is wel een gevoel dat veel mensen krijgen bij een mindere tekening. 

En nog iets: pagina's uitscheuren is ook zo een typische! Haha, ik kan toch niet de enige zijn? Daar ben ik ook een beetje op gaan letten om dat minder te doen want wauw, veel van mijn schetsboeken zagen er niet uit omdat de helft er gewoon was uitgescheurd. Ik ben helemaal geen 'professional' als het gaat om schetsboeken maar ik heb wel een aantal dingetjes geleerd deze vakantie om niet op te geven in een schetsboek. En het is eenvoudig weg : gewoon doorzetten en niet te veel nadenken. In het begin is het altijd lastig (bij mij toch) en je gaat je gefrustreerd voelen omdat het niet altijd lukt zoals je het zelf wilt, maar achteraf ga je je zoveel beter voelen. :)

Ik hoop dat ik min of meer duidelijk was met mijn uitleg, want ik en mijn 'structuur' soms.  Onlangs kwam ik op youtube ook nog een geweldige tekenaar tegen die mij echt enorm inspireert. Hij praat over kunst en zijn eigen ervaringen ermee. Hier is al zeker een link naar zijn youtube kanaalHeel veel liefde xx

You Might Also Like

13 reacties

 1. Wow! Heel erg gaaf. Je kunt super mooi tekenen! x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jouw plekje ziet er zo fijn uit! Evenals die tekeningetjes. Alleen beetje eng die gezichten, haha, maar het heeft wel wat!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. gorgeous! jou foto's hebben ook een super mooie sfeer <3

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Great sketchbook! Very inspiring :) I greet:*

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je tekeningen zijn zo gaaaaf! Die schaduwen vind ik altijd het lastigst en die weet jij zo goed weer te geven!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw wat zijn de tekeningen weer prachtig. De foto's vind ik ook echt heel moooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ze zijn zo mooi! Je kan echt heel leuk gezichtjes tekenen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je gezichten, ooh, die zijn zo mooi. (En die eerste foto vind ik ook erg tof gedaan trouwens. :)) Gewoon tekenen zoals je zegt, dan zie je hoe je evolueert. (:

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ge-wel-dig, zulke mooie tekeningen!! Die gezichtjes zijn ook superleuk haha<3

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ohh wauw echt ongelofelijk leuk dit! Het is allemaal zo gaaf geworden, en tja, ook gewoon superleuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oh wauw wauw wauw! Ik heb een paar daagjes geleden je blog gevonden en ik was echt oprecht meteen verliefd. Alles is zo wauwie. <3

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Echt tof om een kijkje in je schetsboek te nemen, ik blijf je tekeningen zo super mooi vinden!
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Je karaktertjes zijn altijd zo leuk! Ik wou dat ik zo mooi kon tekenen als jou! :D

  BeantwoordenVerwijderen