DRAWING: MY FIRST LITTLE STORY

donderdag, november 17, 2016


Dekentje op mijn schoot, laptop voor me: ik ben helemaal klaar voor het schrijven van een artikeltje. Het is weeral een tijdje geleden dus bij deze: hoe gaat het daar bij jullie? 

Ik herinner me nog toen ik klein was. Hoe ik altijd superhelden strips tekende samen met mijn broer en hoe het gewoonweg werkelijkheid leek te worden. Alsof het verhaal gewoon vlak voor me gebeurde. Het schrijven en tekenen van verhalen kan misschien zelfs vergeleken worden met iets magisch. Het doet iets met je waardoor je plots in de schoenen van iemand anders kan stappen. (maar ja, ik lijk hier wel weer heel hard uit te wijken. En ik hoop dat jullie me nog volgen met het lezen, haha)

Vorige week had ik dus na een hele lange tijd terug een verhaaltje geschreven.( Een stripverhaal dat eindelijk is afgeraakt en waar ik niet gewoon aan begon en nooit verder afwerkte... de 'struggle' die velen wel hebben denk ik.) Op school kregen we de opdracht om in één week 6 pagina's aan verhaal te hebben. 

Hier is eventjes in het kort het verhaal: Het moest gaan over de tweede wereldoorlog. Best wel een heftig en moeilijk thema. Maar het was prachtig om iedereen hun unieke resultaten te zien. Omdat ik mijn verhaal een beetje licht wilde houden heb ik uiteindelijk gekozen voor een joods man die na zoveel jaren na de oorlog een interview ondergaat. Ik wilde hierbij dus eerder de nadruk leggen op een ongemakkelijk interview. Ik weet niet waarom maar ik vind het zalig om ongemakkelijke situaties in beeld te brengen en te schrijven. (iets wat jullie misschien al weten van mij... )  Misschien gewoon omdat ik mezelf er te hard in herken. Dat is het waarschijnlijk wel. En ook omdat ik graag aan die 'ongemakkelijke' kijkers wil aantonen dat ze niet alleen zijn in deze grote wereld. Join the club!

Hier zijn dus de tekeningetjes. (en een aantal 'behind the scenes' :) )


Heb nog een prachtige, herfstige en gezellige dag :)

Helene X


You Might Also Like

12 reacties

 1. Het ziet er nu al hele tof uit! Ben echt benieuwd naar het eind resultaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw! Wat een talent. Ik wou dat ik dat ook kon. Ziet er echt super uit!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Helene, je bent serieus zo getalenteerd! Heel fijn om je avonturen te kunnen volgen :D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ahh wat wordt het gaaf! Je tekent echt zo leuk (en ik heb ook nog eens het idee dat het zelfs steeds mooier en leuker wordt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik join de ongemakkelijke kijkers club, hahaha!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hihihi, ik vind dit zo'n leuk verhaaltje! Ik kan me helemaal herkennen in dat ongemakkelijke mannetje :) Als ik jouw stripverhaaltjes zie wil ik daar ook mee beginnen... Eens zien hoe ik dat in mijn schoolopdrachten kan verwerken ;) (Ik ben echt al teveel de opdrachten aan het omzeilen en de regels aan het verwringen haha)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dit is zo mooi gedaan Helene! Toptalent jij!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. "Voor als je je herkent in ongemakkelijke situatie's." JA en nog eens JA, haha. Ik ben één en al ongemakkelijk. Dit ziet er zo onwijs tof uit, woah.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dit ziet er zo mooi uit!! Je kan echt mega goed tekenen! Ik wil heel graag de hele strip lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Haha I'm joining the club! Wat een leuke strip heb je gemaakt, super knap :)

  BeantwoordenVerwijderen