* Renaissence and other portraits *

vrijdag, september 08, 2017

Net terug van een superfijne vierdaagse naar Londen samen met een goede vriendin. Er was dan ook zo ongelofelijk veel om te doen. Samen hebben we heen en terug zeker veertien uur op de bus gezeten, maar geloof me: het was een heel avontuur. Iets om nooit te vergeten.

Het is al eventjes dat het in mijn hoofd zat om allerlei oude renaissance en andere schilderijtjes na te schilderen of me erop te inspireren. Maar het lijkt of ik nu ook helemaal in mijn opdracht zit. Ik heb dan ook het idee om mijn hele muur van mijn kamer vol te hangen. Een uitdaging waarnaar ik blijf streven. (Als het me gelukt is plaats ik zeker een foto online, haha )Plus: Door deze schilderijtjes te maken verfris ik ineens ook een beetje de namen van de oude meesters. Een van mijn favoriete schilders op dit moment is de schilder Géricault. Xx helene

You Might Also Like

12 reacties

 1. Woow, echt supermooi die schilderijtjes! Ik ben benieuwd naar je muur, als hij helemaal volhangt :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje! Ik kan ook niet wachten als het klaar is om het te delen met jullie :)

   Verwijderen
 2. Supertof idee! De schilderijtjes zijn echt mooi! Ik heb ook een muur in m'n kamer die ik helemaal vol wil hangen, dat is ondertussen al voor de helft gebeurd ;) Ben benieuwd hoe het er bij jou uit gaat zien!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. danku! ^-^ Ja, er is iets met muren volhangen dat een kamer zo gezellig maakt!

   Verwijderen
 3. Gewoon geweldig! Zalig dat je je muur vol gaat hangen! :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja naast mijn werk voor het school ben ik nog bezig met het maken van deze kleine schilderijtjes :D ben benieuwd hoe het er uit gaat zien :)

   Verwijderen
 4. Je hebt zo'n mooie tekenstijl! En hoe tof dat je muur hiermee gaat volhangen, ik wil ook nog mijn muur gaan opvullen. Ga je het delen hoe het eindresultaat word? Ben benieuwd :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh danku en ja ik wil het zeker delen wanneer het klaar is! kan niet wachten om het met jullie te tonen (het heeft we wat vertraging door het andere werk voor school) Maar het komt nog :)

   Verwijderen
 5. ah vet! met kunstgeschiedenis zitten we nu ook midden in de renaissance, ik vind het echt een bijzondere tijd!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, het is zo een interessante tijd. Echt zo inspirerend ook! :)

   Verwijderen
 6. Echt te leuk! Hoe maak je er eigenlijk foto's van zodat de achtergrond helemaal wit is? :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje! Voor mijn tekeningen scan ik ze in. En bij mijn foto's bewerk ik ze op photoshop met 'adjustments' en dan 'curves' xx

   Verwijderen